במהלך השנים הרשויות הרלוונטיות בארץ הבינו כי נדרש תקן בטיחות ייחודי שיכשיר מבנים מסוגים שונים לפני אכלוסם. בהתאם לכך הרשויות הללו קבעו תקנים עבור מבנים כדי שאלה יהיו עמידים ככל הניתן בעת שרפה בלתי צפויה. עם זאת, חשוב לדעת כי גם אם יש לכם מבנה מוכן וישן, עדיין ניתן להכשירו לפי התקן בעזרת חומר מעכב בעירה לעץ או כל חומר גלם אחר.
מהו מעכב בעירה לעץ
בתים רבים בארץ אומנם לא בנויים מעץ מסיבות בטיחותיות שונות, אך עץ עדיין מהווה מרכיב בסיסי בבתים רבים בעיקר מבחינה עיצובית ואסתטית. כמו כן, העץ מהווה מרכיב עיקרי במקומות ציבוריים כמו אולמות תיאטרון והיכלים שונים. לכן, לפני שמבנה כזה מקבל אישור אכלוס הוא חייב לעמוד בתקן 921 הישראלי, היות שעץ – כידוע – הוא חומר דליק ביותר. הדרך בה נעמוד בתקן היא שימוש בחומר מעכב בעירה לעץ שיעצור ממנה להתפשט על גבי העץ.
איזה סוגי חומר מעכב בעירה לעץ יש
חומר מעכב בעירה לעץ לרוב מגיע בצורת צבע שבעזרתו מצפים את השכבה העליונה של העץ, הן ביישום פנימי והן ביישום חיצוני. כמו כן, ניתן לעשות שימוש, בהתאם למטרה, בלכה שקופה לעץ שלא משבשת את המראה הדקורטיבי של העץ, אלא מעניקה לו נראות חלקה שמשמרת את צבעו. כל אלו ועוד עוצרים מהאש להתפשט על פני העץ בעת דלקה בלתי צפויה.
איך נניח חומר מעכב בעירה לעץ
אם ברצונכם למגן את הנכס שלכם בעזרת מעכב בעירה לעץ, חשוב לדעת כי זה לא מספק רק לרכוש את החומר הייחודי, אלא נדרש איש מקצוע בעל ידע בתחום כדי שיבצע את העבודה. חברתנו, פרומיגון, פועלת בדיוק בתחום הזה כבר יותר מ-15 שנה. עד כה עזרנו לאין-ספור לקוחות, הן במגזר הפרטי והן במגזר העסקי, למגן את הנכסים שלהם מפני סכנת שרפה, ולנו גם הידע המקצועי שמאפשר לנו לייעץ לכל לקוח ולקוח כיצד נכון למגן ולאטום את הנכס מפני שרפה ועשן.
לכן, אם אתם מעוניינים להניח חומר מעכב בעירה לחלקי העץ בנכס, מומלץ לקבל מאתנו ייעוץ לפני כן, לצד שירות איטום מלא, וכך תוכלו להיות בטוחים כי העבודה בוצעה בצורה יסודית, מקצועית ובעיקר – בטיחותית.